Restauracja Przepis na Kompot
Rodzaje kuchni
kuchnia polska
Serwujemy
Menu:
zupa, sałatka, deser, kolacja, obiad, przekąska, śniadanie, danie wegetariańskie
Napoje: kawa, piwo, wino, wódka
Napoje: kawa, piwo, wino, wódka
Atuty lokalu
ogródek, danie na miejscu, obsługa grup
Organizujemy
bankiet, impreza firmowa, impreza zamknięta, konferencja, przyjęcie okolicznościowe, wesele, komunia, chrzciny, stypa, urodziny, spotkanie we dwoje, spotkanie rodzinne, przyjęcie dla dzieci, spotkanie biznesowe, grill, impreza plenerowa
Informacje dodatkowe
Restauracja Przepis na KOMPOT to przede wszystkim naturalna, pachnąca, aromatyczna polska kuchnia, której podstawą są najwyższej jakości produkty: między innymi soczyste, orzeźwiające owoce z polskich sadów i jędrne warzywa.
Przestronna sala restauracyjna, słoneczne patio i letni podwórzec grillowy, pełny kameralnych stolików, z widokiem na zielony plac zabaw stwarzają niepowtarzalną atmosferę rodzinnych spotkań, odpoczynku przy aromatycznej kawie czy biesiadowania z przyjaciółmi.
Nazwa | Ilość | Cena | |
---|---|---|---|
Dania główne | |||
Chrupiąca kaczka lakierowana sosem rodzynkowym podawana na prażonych jabłkach w towarzystwie modrej kapusty oraz aksamitnych klusek śląskich "z dziurką" |
1 porcja | 48.9 zł | |
Delikatny Halibut gotowany w piecu, na parze, serwowany pod sosem z białego wina i cytryny, w towarzystwie ryżu oraz surówki z pora |
1 porcja | 38.9 zł | |
Domowy gołąbek z kapusty, ryżem i mięsem faszerowany udekorowany sosem pomidorowym i podawany w asyście ziemniaków tłuczonych |
1 porcja | 19.9 zł | |
Elegancka golonka pieczona w piwie na kapuście z dodatkiem puree ziemniaczanego |
1 porcja | 42 zł | |
Grillowany schab wieprzowy z kością, podany z ziemniakami po polsku oraz dodatkiem z pora duszonym w śmietanie |
1 porcja | 27 zł | |
Kurczę pieczone marynowane w tymianku i słodkiej papryce, pieczone w ziołach podawane z frytkami |
1 porcja | 28.9 zł | |
Miętus filet smażony soute podawany w towarzystwie frytek oraz surówki z białej kapusty |
1 porcja | 38.9 zł | |
Pstrąg marynowany w ziołach podany w całości z masłem kaparowym w towarzystwie ryżu i warzyw sezonowych lekko marynowanych |
1 porcja | 39.9 zł | |
Rumsztyk wołowy pokryty złocistą cebulką, podawany na ziemniakach puree z asystującymi buraczkami domowymi |
1 porcja | 32.9 zł | |
Sandacz filet smażony soute, podawany z ziemniakami zasmażanymi po polsku, dipem czosnkowo ogórkowym oraz duszonymi warzywami sezonowymi |
1 porcja | 32.9 zł | |
Stek z polędwicy na gorącym kamieniu podawany z ziemniakami zapiekanymi w towarzystwie warzyw i sosów |
1 porcja | 86.9 zł | |
Sznycel, soczysty i pachnący, wielki jak talerz podawany z kaparami oraz sałatką ziemniaczaną |
1 porcja | 32.9 zł | |
T-bone stek z grilla podawany z ziemniakami zapiekanymi, masłem stekowym w towarzystwie kolorowych warzywach sezonowych |
1 porcja | 86.9 zł | |
Tuszka Dorady soute, serwowana w całości w aromatycznych ziołach i pomidorach cherry, przyrządzonych na pikantnie w asyście ziemniaków z wody w koprze |
1 porcja | 45.9 zł | |
Żebra pieczone wielkie i kruche, podane w aromatycznym sosie cebulowym w towarzystwie kopytek i buraczków zasmażanych |
1 porcja | 37 zł | |
Zraz po Staropolsku faszerowany cebulą, boczkiem podawany z kaszą jaglaną i sałatą z ogórków kiszonych z natką pietruszki i przyprawami |
1 porcja | 30 zł | |
Łosoś w ziołach marynowany, pieczony na grillu, podawany w asyście aksamitnych ziemniaków puree oraz duszonych brokułów |
1 porcja | 38.9 zł | |
Desery | |||
Domowy sernik w czekoladowej polewie |
1 porcja | 11 zł | |
Naleśniki z serem twarogowym, wanilią i polewą pomarańczową |
1 porcja | 13 zł | |
Ołatki z ciasta naleśnikowego jabłkami w całości faszerowane |
1 porcja | 10 zł | |
Szarlotka na gorąco z kurszonką wg domowych receptur wyrabiana |
1 porcja | 11 zł | |
Torcik bezowy mascarpone faszerowany i z sosem z maracuii podawany |
1 porcja | 14 zł | |
Tort wiśniowo-czekoladowy czasami Schwartzwaldem zwany na śmietanie przyrządzony |
1 porcja | 14 zł | |
Przystawki | |||
Carpaccio wołowe serwowane z sałatą z rucolii lub mixem sałat w asyście parmezanu, grzanki i pasty z oliwek |
1 porcja | 27.9 zł | |
Deska mięsiw pieczonych i pasztetu "na jedną nogę" przygotowana, w asyście marynat podawana |
1 porcja | 11.9 zł | |
Gzika wielkopolska z pyrkami gotowanymi podawana |
1 porcja | 9 zł | |
Kosz pieczywa podany z konfiturą własnego wyrobu |
1 porcja | 5 zł | |
Kosz pieczywa podany z pastą z makreli |
1 porcja | 6 zł | |
Mix ze śledzi przygotowany, serwowany z pieczywem i masłem |
1 porcja | 11.9 zł | |
Skrzydełka drobiowe zapiekane podawane w różowym "diabelsko ostrym" sosie |
1 porcja | 16.9 zł | |
Tatar wołowy tradycyjnie przygotowany z dodatkami |
1 porcja | 25.9 zł | |
Tatar z łososia wędzonego podany z kaparami, czerwoną cebulą oraz sosem z żółtej musztardy serwowany w asyście pieczywa i masła |
1 porcja | 29.9 zł | |
Wątróbka drobiowa po żydowsku przygotowywana |
1 porcja | 13 zł | |
Żołądki drobiowe w śmietanie z natką pietruszki duszone, z pieczywem serwowane |
1 porcja | 15.9 zł | |
Złocisty naleśnik szpinakiem i jajkiem faszerowany podany pod sosem z sera pleśniowego |
1 porcja | 10.9 zł | |
Sałatki | |||
Sałata szpinakowa z drobnych, młodych listków szpinaku przygotowana, podawana z grillowanym kurczakiem, polana dresingiem przygotowanym na bazie sera pleśniowego |
1 porcja | 13.9 zł | |
Sałata z ruccoli z marynowaną gruszką, serem pleśniowym serwowana w dresingu orzechowym |
1 porcja | 19.9 zł | |
Sałatka pomidorowa z serem mozzarella, skropiona dresingiem ze świeżej bazyli a'la Capresse |
1 porcja | 19.9 zł | |
Sałatka przygotowana na grecki styl z serem typu feta, oliwkami, pomidorem, cebulą i innymi warzywami, polana dresingiem ziołowym |
1 porcja | 12.9 zł | |
Sałaty mieszane, kruche, soczyste z warzywami sezonowymi mieszane skropione dresingiem ziołowym lub jogurtowym |
1 porcja | 12.9 zł | |
Zupy | |||
Domowy rosół długo gotowany, z kluskami lanymi podawany |
1 porcja | 10 zł | |
Pomidorowa domowa z wiejską kwaśną śmietaną i krajanką makaronową podawana |
1 porcja | 9 zł | |
Sezonowa co tydzień inna, szef kuchni i kelner polecają |
1 porcja | 10 zł | |
Zupa Flaki, nasze najlepze mazowieckie, pikantne, rosołowe z pieczywem serwowane |
1 porcja | 12 zł | |
Żur staropolski na zakwasie gotowany i wędzonce podawany z jajem i białą kiełbasą |
1 porcja | 12 zł |